AfscheidHet huis is bijna net zo leeg als de eerste nacht. Ook toen stonden er alleen een paar dozen en een bed. Het waren andere dozen, het was een ander bed.

 

Het werd steeds meer van mij. Door de dozen uit te pakken, potten verf op de muur te smeren en meubels neer te zetten, maar vooral door wat nu herinneringen zijn. Herinneringen aan bijzondere avonden, alleen of met vrienden. Herinneringen aan de liefdes die ik hier vond en verloor. Aan het gelach dat door de muren werd geabsorbeerd en de tranen die in de vloer zijn getrokken. Herinneringen aan hoe ik hier alleen begon en aan hoe we hier de laatste vijftien maanden met z'n drieën woonden. Aan wie ik toen was en aan wie ik nu ben.

 

De dozen die er toen stonden had ik net naar boven gesjouwd. De dozen die er nu staan gaan morgen naar beneden. Toen was het mijn eerste nacht en moest alles nog gebeuren. Morgen word ik voor de laatste keer wakker in dit huis. Vannacht vallen hier mijn laatste tranen.