Lijn 50

 

 

Ik hoefde maar een halte met de metro, van Bullewijk naar station Bijlmer, dus ondanks dat er plaats genoeg was ging ik niet zitten, maar hing ik nonchalant tegen een van de plexiglas wandjes naast de deuren. Tegenover me stond een man te bellen. Hij was imposant, vooral door zijn lengte, ik gokte erop dat hij zeker twee meter lang was en ik keek naar zijn schoenen die een platte, dunne zool hadden. Daarna staarde ik uit het raam terwijl de metro begon te rijden en dacht nergens aan. De man tegenover me en degene aan de andere kant van de lijn voerden een gesprek in het engels en af en toe waaide er een verdwaald woord in mijn oor. De metro was nauwelijks op snelheid of de chauffeur remde alweer af en we gleden langzaam station Bijlmer binnen. Er stond een aantal mensen op om uit te stappen en ik viste mijn chipkaart uit mijn jaszak. De man tegenover me begon ineens te lachen om iets dat zijn gesprekspartner zei. 'I know who you mean,' zei hij. 'That tall guy.' De metro stond stil, iemand had op het knopje van de deuren gedrukt en ik wurmde me een weg door de mensen die wilden instappen.