Afscheid


Mijn allerlaatste blog voor vrouw.nl, vrijdag 21 december 2012

Vandaag staat de Mayakalender op 13.0.0.0.0. (13 b’ak’tun, 0 k’atun, 0 tun, 0 winal, 0 kin). Dat is dezelfde datum als waarop, volgens hun telling, de aarde is ontstaan. En waarop hij weer vergaat. Of vergaat, de cyclus die 26.000 jaar geleden begon eindigt. Maar na dit Kosmische Omslagpunt begint er gewoon weer een nieuwe cyclus. Dus er komt geen omgekeerde Oerknal, de aarde ontploft vandaag niet als een ballon waar je te veel lucht in blaast en wij mensen blazen niet collectief onze laatste adem uit. We nemen alleen afscheid van het oude en beginnen iets nieuws, dit jaar alleen iets eerder dan op 31 december. Maar drink vandaag gerust een glas champagne en eet oliebollen in overvloed. Er is niets te vrezen, laten we vooral vieren. Hoewel de dag niet alleen maar goeds brengt.

Geheel in de lijn der verwachtingen van de Maya's, schrijf ik vandaag voor de laatste keer voor VROUW. Die cyclus van bijna tweeënhalf jaar eindigt helaas ook. Op 27 augustus schreef ik hier voor het eerst. Mijn vriendin was zwanger, we noemden het kind dat in haar groeide Arie en ik hoopte dat het een jongen zou zijn. Ik zag op tegen de pufcursus en de bevalling, maar vooral tegen het vaderschap zelf. Hoe ik het ook probeerde, ik kon me er geen voorstelling van maken hoe het zou zijn om een kind te hebben. En ik vroeg me af of ik een goede vader zou zijn, of ik de verantwoordelijkheid aan zou kunnen. Ik weet nog steeds niet of ik het goed doe. Opvoeden is doen wat je het beste lijkt, en dan maar vertrouwen op je gevoel. Ik weet wel dat ik nog nooit zo veel van iemand heb gehouden als van Cato. Al zou de wereld vandaag wel vergaan, ik zou sterven als de meest gelukkige man op deze planeet omdat zij mijn dochter is.

Maar ook nu er morgen gewoon weer een nieuwe dag begint, ben ik om precies dezelfde reden nog steeds de meeste gelukkige man op aarde. Omdat ze bij me is en bij me blijft. En daar verandert de nieuwe cyclus van de Nieuwe Mens helemaal niets aan. Het enige verschil is dat ik mijn leven met haar niet meer via VROUW met u deel.

Wat Cato ervan vindt dat ik over haar heb geschreven, dat zal over een jaar of tien blijken. Maar ik heb het altijd heel graag gedaan en ik hoop dat u het met net zoveel plezier hebt gelezen. Ik wens u allen een hele fijne kerst, een mooi 2013 en een overweldigende nieuwe cyclus. Het ga u goed.
Reacties

Kerris op 21-12-2012 11:25

Mag het jou en je dierbaren ook goed gaan. Dank je wel voor je mooie, leuke columns.