Leegte


 De inbox van mijn mail is leeg. Voor het eerst sinds ik een mailadres heb aangemaakt heb ik nul berichten. Het voelt leeg, maar niet zoals je huis voelt als je geliefde je net heeft verlaten. Meer als een nieuw huis, dat ruikt naar nog natte verf en zaagsel. Waar de eerste leegte je beperkt als een dwangbuis waaruit je met alle kracht maar tevergeefs uit probeert te ontsnappen, biedt de tweede de rust van oneindige mogelijkheden. Tenminste dat is de bedoeling. Dinsdag deed ik het eerste deel van een cursus timemanagement, waarmee ik hoop een structuur te vinden die voor mij werkt en waarmee ik niet meer het gevoel heb constant achter de feiten aan te lopen, dat ik alles wat ik doe tussen de bedrijven door doe zonder dat er nog bedrijven zijn. Dat ik niet meer 's morgens vroeg hoef op te zoeken hoe laat een cursus die dag eigenlijk begint. We kregen huiswerk mee, waaronder het leegmaken en houden van de inbox. Ik ben daar vandaag voortvarend mee aan de slag gegaan, met het beoogde resultaat. Al heb ik nu wel een overvolle 'to do' map.