Come Back

 

Hij moet al de hele tijd vlak voor me hebben gestaan, maar ik zag hem pas toen het nummer ‘Come Back’ werd gespeeld. Ik zag zijn blonde krullen en het leek me dat hij nog maar een paar jaar van een volledige bedekte schedel zou kunnen genieten. En ik zag zijn hoodie, die hij om zijn middel had geknoopt. Er stond een halve avocado op, zoals op de hoes van het album ‘Pearl Jam’ uit 2006. De pit van de avocado zat precies op die plek dat het iets anders leek.
Come Back komt van het avocado-album, en mijn favoriete zin uit het lied is: Please say that if you hadn't gone now/ I wouldn't have lost you another way. Het is een nummer over verlies, en terwijl Pearl Jam het speelde werd de jongen voor me vasthouden, omhelsd en op zijn schouder geklopt door zijn vrienden. Ik vroeg me af wie hij verloren zou hebben, en ik vond het mooi om te zien hoe zijn vrienden de blanke pit in hun ruwe avocado toonden. Ik stond op een meter afstand naar ze te kijken terwijl ik Eddie Vedder hoorde zingen en ik werd emotioneel van wat muziek voor mensen kan betekenen, wat het voor mij betekent. Aan het einde van de set speelden ze Indifference, een nummer dat de mensen die mij ooit, hopelijk over lange, lange tijd gaan verliezen, zullen horen bij mijn afscheid, en een vriend sloeg zijn arm over mijn schouder.